Voor het goede doel

Greet Herkes en Katja Van Goethem startten in mei 2021 Zorgboerderij Rimpeling vzw, een pluk-en beleeftuin voor en met mensen met een kwetsbaarheid. Deze enthousiaste dames werkten ruim 25 jaar in de zorg voor mensen met (jong)dementie en mensen met een beperking.  Ze mochten ervaren dat buiten bezig zijn helend werkt en dat jong en oud mét of zonder kwetsbaarheid mekaar kan versterken in een rustgevend kader. 

Met vele helpende handen toverden Greet en Katja een weide van 8 are om tot een kleurrijke plek waar op woensdag- en zaterdagnamiddag mensen met een kwetsbaarheid mekaar kunnen ontmoeten of samen werken. Op andere dagen van de week wordt er zorg en begeleiding op maat gegeven aan jongeren en ouderen die extra ondersteuning nodig hebben. Een heerlijke manier van ont-haasten, ont-moeten, mekaar steunen en talenten ontdekken.

Van maandag tot en met zaterdag is de pluktuin open om een vers boeket snijbloemen zelf te plukken of te laten samenstellen. Plukkers betalen per steel of met een gekregen of gekochte bloemenbon. 

Intussen kwamen er ook Indische loopeenden en kippen bij. Zorgboerderij Rimpeling verkoopt eieren in abonnementsvorm. Wie eitjes wilt, engageert zich voor een lange tijd om op regelmatige basis eitjes op te halen. Op die manier raken alle eieren verkocht en wordt er niks weggegooid. 

Greet en Katja dromen groots: echt samen wonen en samen werken, op termijn ook met mensen met een kwetsbaarheid. Daar hoort een warme plek bij voor dagbeleving, een bloemenwinkel/bistrootjes waar je in alle rust kan genieten van wat er geteeld wordt op de zorgboerderij.  

Die warmen plek vonden ze in Baal waar vanaf 2023 hard gewerkt wordt aan een tweede zorgboerderij.  Hiervoor kunnen zij alle hulp en steun gebruiken!  

De zorg en ontmoeting op woensdag en zaterdag bieden ze immers gratis aan voor de meest kwetsbare doelgroepen zonder zorgbudget. Door het opbouwen van een solidariteitsfonds kunnen ook groepen (bewoners van woonzorgcentra) aan een laag tarief de pluk-en beleeftuin bezoeken als ontspannende en zintuigprikkelende activiteit.


Wil je meer weten over dit fijn initiatief? Breng een bezoek aan de pluk-en beleeftuin via de veldweg tegenover Hooghuis 12 in Nieuwrode. 
De pluktuin is geopend: 

- op maandag, vrijdag en zaterdag tussen 13 en 18 uur 
- op woensdag tussen 14 en 18 uur.

Zorg en ontmoeting wordt aangeboden op woensdag en zaterdag tussen 14u en 17u. Schuif gerust aan 'onder de perenboom' voor een kop thee of koffie en een deugddoend gesprek.


Met de Kapelriders willen we graag bijdragen om van deze Zorgboerderij een nog mooiere plaats te maken.

Wil je Zorgboerderij Rimpeling vzw nu al steunen? Dat kan! Door het kopen van bloemenbons tegen een bedrag naar keuze via info@rimpelingvzw.be. Zij sturen jouw bloemenbon naar het gewenste adres om jezelf of een geliefde blij te maken met duurzame en seizoensgebonden snijbloemen. 

Volg hen op Facebook en Instagram.
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x