Over Luc

'Alles komt goed', 'dikken bal', 'ik doe mijn best': enkele uitspraken die Luc typeerden. Hij was een gedreven leerkracht met een warm hart voor kinderen, een gepassioneerd fietser met een grote liefde voor het klimwerk, hij was een strenge maar liefdevolle vader voor zijn kinderen, hij was een echtgenoot uit de duizend. 

Luc Claes is op 12 september 2017 overleden aan de gevolgen van jongdementie. Hij was 57 jaar. Door deze verschrikkelijke ziekte moest hij noodgedwongen afscheid nemen van zijn job en zijn hobby's: lesgeven in de Mozaiek, autorijden, klussen in huis en tuin, fietsen, wandelen,... Gaandeweg verloor hij stukjes van zichzelf en werd het alsmaar moeilijker om nog grip te hebben op het leven.  Maar hij bleef keihard zijn best doen. Om er toch nog iets van te maken. Want een jonge mens met dementie blijft vooral een mens. 

Dit proces heeft een diepe indruk nagelaten op zijn omgeving. Ook op ons, zijn fietsvrienden, de Kapelriders..... Uit een diep respect voor hem, is de Luc Classic geboren. Dat er nog veel mogen volgen!

Over Luc

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x