Voor het goede doel

Greet Herkes en Katja Van Goethem startten in mei 2021 Zorgboerderij Rimpeling vzw, een pluk-en beleeftuin voor en met mensen met een kwetsbaarheid. Deze enthousiaste dames werkten ruim 25 jaar in de zorg voor mensen met (jong)dementie en mensen met een beperking.  Ze mochten ervaren dat buiten bezig zijn helend werkt en dat jong en oud mét of zonder kwetsbaarheid mekaar kunnen versterken in een rustgevend kader.   

Met vele helpende handen toverden Greet en Katja een weide van 15 are om tot een kleurrijke plek. In Nieuwrode ontmoeten mensen met een kwetsbaarheid mekaar meermaals per week en werken er samen in de pluktuin. Met de naburige scholen wordt aan boerderij-educatie gedaan.  


Greet en Katja droomden groots: echt samenwonen en samen werken, op termijn ook met mensen met een kwetsbaarheid. Daar hoort een warme plek bij voor dagbeleving, een bloemenwinkel, hoeveterrasje waar je in alle rust kunt genieten van wat er geteeld wordt op de zorgboerderij.    

Die plek vonden ze in Baal waar vanaf januari 2023 hard gewerkt wordt aan een gastvrije zorgboerderij met een pluktuin die opende in augustus 2023, met 2 Kunekunevarkens en 2 ezels die graag vertroeteld worden, Indische loopeenden die de slakkenplaag onder controle houden. Op dinsdag- en woensdag- en vrijdagnamiddag bieden Greet en Katja een zinvolle dagbeleving aan voor jong en oud met of zonder kwetsbaarheid. De jongste is 15 en de oudste 78. Alle talenten worden gebundeld en de energie bruist.  Ook mensen met jongdementie vinden hun weg naar de zorgboerderij en genieten hier van het samenzijn en samen werken met andere zorggasten en vrijwilligers.


In de pluktuin van Baal en Nieuwrode kun je terecht voor een zelf geknipt boeket, een bloemenabonnement, een cadeaubon, workshops of gewoon om te genieten. De openingsuren vind je via www.rimpelingvzw.be  

In het bloemenseizoen bezoeken bewoners uit woonzorgcentra een namiddag de pluk-en beleeftuin als ontspannende en zintuigprikkelende activiteit.  Ook andere organisaties of verenigingen zijn welkom op afspraak.   

Omdat Zorgboerderij Rimpeling heel wat zorg aan mensen met een kwetsbaarheid gratis geeft en ze de groepjes bewoners van woonzorgcentra gratis ontvangt, doet ze beroep op het Solidariteitsfonds. Om dit fonds te spijzigen is alle hulp meer dan welkom.   


Met de Kapelriders willen we graag bijdragen om van deze Zorgboerderij een nog mooiere plaats te maken.

Je kunt uiteraard nu al een gift doen op rekeningnummer BE57 9734 1016 4635 op naam van Zorgboerdering Rimpeling vzw.

Wil je graag op de hoogte blijven van dit waardevol initiatief?


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x